Чисто нови очи

Публикувано от Krasivomie на

eggshell membrane beauty method

Дори и да не ядеш яйца, тази информация все още си струва да се прочете. Знаеш ли, че мембраната в черупка от яйцата може да се използва за кожата ти, например, за да сведе до минимум белезите или да се намалят тъмните петна? Не говоря за яйчния жълтък, а за тънкия слой между яйчния белтък и черупката на яйцата. Основният компонент на яйчената черупка са протеиновите влакна, те са съставени от повече от 20 различни аминокиселини и са доста близки до тези на човешките тъкани, включително кожата. Съдържат и безценен колаген.

eggshell membrane

Мембраната на яйцето се използва най-добре, когато е свежа и влажна. Просто внимателно обели ципата от счупеното яйце и я постави върху лицето си, с мократа страна върху кожата си, за да можеш да извлечеш полза и от яйчния белтък. Ако нямаш време, можеш да запазиш черупките на яйцата в хладилника, затворени в кутия или увити във фолио, за да запазиш влажността им.

eggshell membrane

Може да ги поставиш навсякъде, където имаш бръчици или петънца. Когато започват да изсъхват на лицето ти започват да се свиват. Остави ги върху кожата си за 15 до 20 минути и ги отлепи внимателно. Ако имаш чувствителна кожа, намокри мембраната с мокър пръст.

Яйчните белтъци също не са за изпускане. Използват се най-добре, когато са пресни. Просто счупи яйцето и внимателно отдели жълтъка от белтъка. Нанеси белтъка, чрез нежно разтриване, върху чистото си лице и измий със студена вода. Ще видиш и почувстваш моменталните промени на лицето си. Ако бързаш, можеш да запазиш белтъка в хладилника и да го използваш, когато имаш време.

Съвети:

 • Ако си алергична към яйцата, не опитвай този метод;
 • Ако не си сигурна, опитай с тест за чувствителност, като поставиш малко парче мембрана върху вътрешната си ръката за 24 часа. Ако няма реакция, давай смело. Следващия път, когато чупиш яйца, не ги изхвърляй, ефекта е поразителен!

Второто откритие , което искам да споделя с теб ме спасява така, както никой коректор не би могъл. Всичко, което ти е нужно, за да стегнеш горките си очи е ледената вода от чешмата. Просто пускаш студената вода и я оставяш да стане ледена. Затваряш око и почваш да го плискаш щедро. Аз броя до 23. Обикновено до тогава ти е изтръпнала ръката от студ. Но нека това не те плаши. Повтори процедурата и с другото око.

Като се погледнеш веднага след това си с червено-розова маска около очите, но повярвай ми – най-доброто предстои. Свежестта и лекотата, която усещаш вече е факт. До няколко минути ще гледаш с едни съвсем нови очи и можеш да започнеш свежо деня си. Абсолютно безценно усещане.

Защо именно ледена вода? Редица проучвания доказват ползите и високата безопасност от лечението с лед, наречено още криотерапия. Това е една от най-простите, най-безопасните и най-ефективните техники за първа помощ при травма, болка или дискомфорт в мускулите и ставите и подпухнали очи.

Прилагането на лед (студен компрес) се използва за намаляването на мускулния спазъм, болката и възпалението на меките тъкани, както в първоначалния момент, т.е. веднага след травмата, така и в по-късните етапи – във възстановяването и рехабилитацията и при хронични (продължителни) заболявания.

Студеният компрес в комбинация с дебело намазано мазно мехлемче, приложени веднага след травма, противодействат на неконтролируемото подуване на увредената зона, т.е. образуването на оток, което може да забави процеса на оздравяване.

Прилагането на лед (студен компрес) веднага след травма, води до:

 • Понижаване на температурата;
 • Намаляване или предотвратяване на отока и увреждането на тъканите;
 • Намалява болката и мускулните спазми.
 • Потиска възпалението и кървенето в тъканите;
 • Свиване на кръвоносните съдове в кожата (в нашия случай с ледената вода правим точно това);
 • Понижава чувствителността на периферните нерви;

И в същото време се засилва:

 • Притокът на хранителни вещества в тази зона (закуска за сънливите ти очи);
 • Подпомага отстраняването на метаболитните отпадни продукти;
 • Увеличава силата и подпомага лимфния дренаж и оздравителния процес.

Исках да напиша, че всички имаме течаща вода, че това е най-достъпното нещо, но не е така. Изключително сме зависими от природата и ме вбесява, че я приемаме за даденост. Нужна ни е малко повече смиреност и грижа за света около нас, но това е друга, безкрайно дълга тема. 

Красив ден от мен!


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *