Опасните съставки в козметиката и greenwashing-a в KRASIVOMIE podcast

Публикувано от Krasivomie на

Занимавам се задълбочено с ароматерапия от 5 години. От също толкова време се интересувам сериозно от натуралната козметика на българския пазар и експериментирам здраво. Чета и не спирам да уча. В опита си да преплувам океана от възможности, открих Мирена и нейния блог https://www.greenforbeauty.com/ . От 2016та година тя има и свой магазин https://odonatacosmetics.com/ , в който може да откриеш доста интересни и полезни козметични решения.

Реших да поканя именно нея като първи гост в подкаста KRASIVOMIE, защото опита и знанията й са безкрайно ценни и бях сигурна, че ще ти бъде интересно и полезно. Може да намериш двата епизода с Мери в края на статията.

В епизод номер две разгледаждаме съставките в козметиката, консервантите и заблудите с тях и кои приложения ползваме, за да изберем перфектните за нас продукти. Разказваме за личният си опит с козметиката и как разрешаваме различни проблеми, с които се сблъскваме.

 Третия епизод на KRASIVOMIE podcast е на тема greenwashing(зелена промивка или най-общо казано лъжа). Greenwashing-a e форма на манипулация ползвана от маркетинга, при която зеленият PR се използва измамно, за да убедят обществото, че продуктите, целите и политиките на дадени организации са екологични и следователно „по-добри“. Чести примери присъстват на пазара на хранителните продукти, алтернативната медицина и естествената козметика.

Много са начините да ни подхлъзнат, че нещо е по-добро от друго и с Мери разнищваме темата с опита, който имаме и знанията, които притежаваме. В хода на разговорът ни обаче, изскочиха няколко плашещи опитности. Споделяме ги, защото искаме да ти покажем истинското лице на вредните съставки и ти никога да не минаваш през този безкрайно неприятен опит. 

Истината е, че изобщо не е лесно да се ориентираш, защото често търговците, дори и да внимават и да пресяват продуктите, които предлагат, са просто търговци и искат да ти продадат нещото. От тази гледна точка аз никога няма стана истински търговец, защото за мен най-важно е всичко да е чисто – състава, начина на действие и отношението към всеки един обърнал се към мен за помощ.

Искам само да помогна по най-добрия начин и ако е с мои продукт, още по-добре, но не и на всяка цена. Често се случва да препоръчвам други български производители и в бъдеще ще разкажа по-подробно за всеки един от тях.

Смятам, че заедно можем повече. Целта на този сайт е да обедини продукти, създатели и вносители, които правят света по-красив, по-здрав и по-щастлив.

Живеем в свободен свят или поне така изглежда и като свободни хора можем сами да определяме какво и как случваме в живота си. Моят съвет след разговорите ми с Мери е да четеш внимателно и ако имаш въпроси, просто да ни попиташ. С удоволствие ще ти съдействаме.

Красива вечер, ден и живот!

Категории: Selfcare

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *