Сребърната вода заменя пълната с лекарства аптечка

Публикувано от Красиво Ми Е на

В България често обичаме да прибягваме към самолечение и това крие колкото позитиви, толкова и беди. Като цяло не съм фен на съвременното здравеопазване и подари тази причина преди десетина години предприех сама мерки да се справя с ужасно възпаление на гърлото. Пробвах какво ли не – компреси, гаргари, чайове, витамини. Нищо не помогна и състоянието ми се влошаваше.

Вече бях минала през спешен кабинет и аптека и бях изпила първото хапче от антибиотичното лечение, когато вкъщи дойдоха приятели с уред за сребърна вода, за да ми помогнат. Когато имаш сериозен проблем много по-рязко виждаш разликата от преди и сега. Тогава състоянието ми бе такова, че изобщо не можех да преглъщам от болка, но сребърната вода ми се стори мека и много приятна за пиене. Веднага усетих подобрение. Бяха взели и още един уред – запер, за който ще разкажа в отделна статия. Истината е, че в рамките на три дни отново бях на себе си и нямаше и следа от дискомфорт и болка. Това бе началото на неразделната ми връзка с уреда за сребърна вода. Знам, че щом е с мен не е нужно да нося цяла торба с лекарства.

С какво е полезна сребърната вода

Сребърна вода
 • Силно анти-бактериална
 • Полезна за почистване на проблемна кожа
 • Полезна за жабурене и гаргари при възпалителни проблеми в устната кухина или гърлото
 • Може превантивно да се приема в ниска концентрация всеки ден като останалата питейна вода
 • Полезна при всякакъв тип нарушаване структурата на кожата – охлузвания, рани, ухапвания. Успокоява възпалителните процеси и носи леко охлаждащо усещане
 • Полезна при съхранение на свежи подправки в хладилника – слагат се в силна сребърна вода и издържат седмица свежи
 • Подходяща за дезинфекция на бебешки дрешки и пеленки за многократна употреба
 • Изключително подходяща при кожни проблеми или рани при домашни любимци

Какво може да се обърка при ползването на силна сребърна вода?

Ако прекалите с концентрацията на сребърни йони във водата може да предизвикате диария, т.е. видели сте сметката и на полезните бактерии. Но това не е процес, който трае дълго и за някои от нас е добре дошло 😉

Трябва да имате предвид, че готовата сребърна вода се съхранява на тъмно. Слънчевата светлина буквално я убива.

На пазара има някакви всякакви герои, които предлагат уреди за сребърна вода. Има и смешни, но като цяло всичките вършат работа. Препоръчвам закупуването на уред, а не на готова вода, защото концентрацията в готовите е ниска и няма много смисъл от тях.

Дали и вие ще се сетите за сребърната вода като мен, когато ножа опре до кокала – не знам, но определено не виждам с какво друго бих могла да я заменя.

Красив ден от мен!


2 Коментара

Даниела · 15/09/2020 на 3:06

Бихте ли дали препоръка за уред?

  Krasivomie · 31/01/2023 на 18:35

  Тези на доктор Силвър са добро начало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *